Domů / Blog / Jak vám pomůže dobře optimalizovaný web? Jak vám pomůže dobře optimalizovaný web?

Jak vám pomůže dobře optimalizovaný web?

Tým Mareli | 15.04.2024

V dnešní digitální éře je internet epicentrem obchodu a získávání nových zákazníků. Jednou z klíčových cest, jak přilákat nové klienty, jsou webové vyhledávače, především Google a Seznam. Tyto vyhledávače hodnotí webové stránky na základě různých faktorů a na základě této analýzy vytvářejí pořadí výsledků a doporučují weby uživatelům. Vaším cílem je zajistit, aby vaše webové stránky byly co nejvýše v těchto výsledcích vyhledávání.

Co dělat, když vaše webová stránka nepřivádí nové klienty?

Jedním ze klíčových faktorů pro zlepšení výsledků ve vyhledávačích je rychlost a optimalizace webové stránky. Weby, které bezchybně fungují na všech zařízeních, se rychle načítají a jsou přehledné a použitelné, mají jasnou konkurenční výhodu.

Chcete vědět, jak je na tom vaše webová stránka? Navštivte tuto stránku pagespeed.web.dev, zadejte URL adresu vašeho webu a spusťte test Google Core Web Vitals. Po chvíli se vám zobrazí výsledky testu. Vaše stránka by ideálně měla dosahovat alespoň 80 bodů v oboru Performance (= výkon) a ideálně 100 bodů v ostatních oborech. Pokud se vaše skóre pohybuje okolo 50 bodů nebo méně, tak u vašeho webu je mnoho věcí, které se dají vylepšit a toto je určitě negativně zahrnuto ve vašem hodnocení při vyhledávání.

Proč na rychlosti webu záleží?

Z informací a studií od společnosti Google vyplývá, že splněním zásad Google Core Web Vitals se sníží počet uživatelů, kteří opustí web v průběhu načítání až o 24%. Pokud se vaše webová stránka stránka načítá 3 vteřiny, až 30% uživatelů stránku opustí ještě před jejím úplným načtením a toto číslo se každou vteřinou jen zvyšuje. Tato čísla jasně ukazují, jak přímý vliv má rychlost webové stránky na její úspěch.

V Mareli si zakládáme na tvoření stránek, které dosahují skóre 95+ v rámci testu Google Core Web Vitals. Spolu s naším promyšleným obsahem dokážeme vytvořit webové stránky, které fungují skvěle a přinášejí spoustu nových klientů.

Pokud i vy chcete mít web, který vaše podnikání podpoří a přivede vám nové klienty, tak nás neváhejte kontaktovat.